Integritetspolicy

Personuppgiftsansvarig

Lefa Mark är personuppgiftsansvarig och ansvarar för behandlingen av de personuppgifter som du lämnar via ett kontaktformulär på vår hemsida eller genom annan kontakt med oss. Som personuppgiftsansvarig ansvarar Lefa Mark för att all behandling av personuppgifter och information sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Personuppgiftsbiträden

Det kan hända att Lefa Mark, inom vårt dagliga arbete, använder oss av så kallade personuppgiftsbiträden. Vi gör detta för att garantera kvalitén i våra produkter, så som hemsidan. Varje personuppgiftsbiträde vi använder oss av har skrivit avtal med oss och vi försäkrar dig att din information är skyddad.

När behandlar vi uppgifter om dig?

Samtliga personuppgifter används för att besvara förfrågningar om vår verksamhet samt tillhandahålla och utföra de tjänster Lefa Mark erbjuder.

Vem har tillgång till uppgifterna?

All din information behandlas enligt GDPR och Lefa Mark säljer eller för aldrig vidare någon information till obehörig tredje part.

Sparande av personuppgifter

Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns ett behov för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för i enlighet med denna Integritetspolicy. Alla uppgifter lagras i enhet med GDPR.

Dina rättigheter

Du har full makt över dina personuppgifter och hur de används. Du har alltid rätt att av oss begära tillgång till, göra en rättelse, begränsa behandlingen eller helt radera dina personuppgifter. Det senare kan emellertid begränsas till följd av lagkrav.

Tillgång till dina personuppgifter

Du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter, samt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas.

Rättelse av dina personuppgifter

På din begäran kommer vi så snabbt som möjligt rätta eventuella felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig. Du har skyldighet att förse oss med korrekta uppgifter för att vi ska kunna erbjuda dig våra tjänster.

Begränsning av behandling

Begränsning innebär att dina personuppgifter markeras så att de endast får behandlas för vissa avgränsade ändamål. Du kan bland annat begära begränsning när du anser att dina uppgifter är felaktiga och du har begärt rättelse enligt ovan.

Radering av dina personuppgifter

Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte får radera dina personuppgifter. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.

Klagomål

Skulle du ha klagomål på vår behandling av dina personuppgifter hoppas vi så klart att du vänder dig till oss först och förklarar situationen. Du har alltid rätt att inkomma med eventuella klagomål angående vår behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Kontakt och förfrågningar

Har du frågor kring vår integritetspolicy är du välkommen att skicka ett e-postmeddelande till Lefa Mark eller fylla i kontaktformuläret på denna sida.

Du alltid kontakta oss och begära ett registerutdrag på de uppgifter vi har kopplade till dig. Vill du att vi raderar alla uppgifter vi har om dig informerar du oss om detta och förutsatt att inga ärenden kvarstår tar vi bort din information från våra system.

Cookies

Lefa Mark webbplats använder cookies för att se hur webbplatsen används och för att anpassa användarupplevelsen. Vårt syfte är att förbättra användningen av webbplatsen för dig som besökare. På denna sida hittar du information om cookies, vilka cookies som används på Företags webbplatser, i vilka syften och hur du kan ta bort dessa i din webbläsare.

Vad är en cookie och hur fungerar den?

Cookies är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen. Cookies hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar och samla in information till statistik. Till exempel innebär det att du inte ska behöva göra om inställningarna varje gång du går in på webbplatsen eller bläddrar mellan olika sidor.

Informationen som samlas in beträffande statistik är anonym och innehåller vare sig namn, e-postadress eller några andra uppgifter som kan kopplas till en särskild person. Cookies används ofta både för webbplatsens egen funktionalitet och av externa tjänster som finns på webbplatsen.

För oss är det viktigt att du får information om vilka cookies vi använder på våra webbplatser och vad de används till. Besök www.minacookies.sewww.youronlinechoices.com/se eller www.aboutcookies.org för att läsa mer om cookies.

Olika typer av cookies

Lagen särskiljer på funktionella cookies och analyserande cookies.

  • Funktionella cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera optimalt. Syftet med dessa cookies är enbart för att kunna spåra val som besökaren gör, t.ex. registrerar sig, använder webbshoppen eller väljer språk.
  • Analyscookies samlar in anonym statistik över hur besökare använder webbplatsen. Det kan t.ex. vara hur många gånger webbplatsen besöks eller hur länge besökaren stannar.

Vi använder dessa cookies

CookieUrsprungSyfteKlass
gdpr[allowed_cookies]
gdpr[consent_types]
Cookie ConsentAccepterande av cookiesFunktionell

Hur använder vi cookies?

Syftet med de cookies som finns på Företags webbplatser är att:

  • Hålla webbplatserna säkra och skydda dig som använder den.
  • Beräkna och rapportera användarantal och trafik samt att anpassa webbsidans utformning.
  • Utveckla och förbättra webbplatsen genom att förstå hur den används.
  • Anpassa webbplatsens layout och information efter den plattform som används.
  • Kunna erbjuda dig marknadsföring baserad på din användning av sidan.

När du accepterar cookies sparas din acceptans i 12 månader och därefter måste du acceptera cookies igen.

Externa länkar

Vi ber dig tänka på att vi inte är ansvariga för innehållet och cookies på externa webbplatser som kan förekomma i länkar på hemsidan.

Hur du rensar och tar bort cookies

Du kan kontrollera och radera cookies precis som du vill. Du kan ta bort alla cookies som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några cookies. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar som det är tänkt. Det kan även i vissa fall försämra funktionaliteten och upplevelsen av webbplatsen.

Informationen som samlas in beträffande statistik är anonym och innehåller vare sig namn, e-postadress eller några andra uppgifter som kan kopplas till en särskild person. Cookies används ofta både för webbplatsens egen funktionalitet och av externa tjänster som finns på webbplatsen.

Om du vill begränsa eller blockera de cookies som används på Företags webbplatser, eller andra webbplatser, kan du göra detta i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en cookie på din dator.

Olika webbläsare

På denna webbsida

Justera dina preferenser för cookies på vår hemsida genom vårt Integritetscenter:


Uppdatering av vår policy

Vi kan behöva uppdatera denna policy emellanåt, detta kan bero på uppdateringar av lagstiftningar eller justeringar i våra system. Vi har rätt att när som helst och utan föregående meddelande ändra innehållet i policyn. På den här webbsidan hittar du alltid den senaste versionen, och vi föreslår därför att du kontrollerar denna sida när du besöker webbplatsen.

Denna policy uppdaterades senast februari 2019.